Ben je opzoek naar een specifieke provincie, een natuurgebied of plaats in Zweden? Typ het in de zoekbalk en laat jezelf verrassen door de uitkomst. 

Wat kun je bezoeken in Örebro stad?

Stadsparken is een mooi aangelegd park, waar je in de lente en zomer kunt genieten van prachtige bloemrijke borders.  Het is een prachtige, rustige plek en daarmee een mooi contrast met de drukte van de stad. 


Mocht je opzoek zijn naar een plek om te lunchen, dan kun je dat ook doen in dit mooie park bij de Stadsträdgården hier serveren ze een heerlijke dagenslunch en ook voor een fika kun je hier goed terecht. 

Stadsträdgården

Openluchtmuseum Wadköping

In het centrum van Örebro, aan de oevers van de rivier Svartån, vind je Wadköping – een van de toeristentrekkers van Örebro.

Met zijn houten gebouwen en binnenplaatsen geeft Wadköping een idee van hoe de gebouwen en de stedelijke omgeving van Örebro er vroeger uitzagen. Wadköping is een in 1965 aangelegde plek en bestaat uit gebouwen en binnenplaatsen die vanuit het centrum van Örebro hierheen zijn verplaatst. Een stadsstraat loopt door het midden van Wadköping met aan weerszijden gebouwen. De ene kant, met zijn lage roodgeschilderde gebouwen, toont gebouwen uit de 17e, 18e en 19e eeuw, terwijl de andere kant Örebro’s stadsomgeving laat zien na de grote brand van 1854. Wadköping is een fictieve naam die Hjalmar Bergman aan de stad gaf.  

Tegenwoordig zijn de gebouwen in Wadköping winkels, ambachtelijke workshops, musea, tentoonstellingslocaties en appartementen. Het aangename aroma van versgebakken brood komt uit de bakkerij. De winkels verkopen onder andere snoep, thee en andere producten die in vroegere tijden ook verkocht werden. Het restaurant biedt heerlijk eten, samen met drankjes en gebak in een unieke omgeving. Zware slagen van de hamer kunnen uit de smidse worden gehoord als de smid het ijzer bewerkt en bij de houtdraaier kunnen bezoekers de draaibank in actie zien. De zilversmid biedt een uniek sieradenontwerp en de handwerkstudio in Kungstorget verkoopt huis- en tuinproducten gemaakt van gerecyclede materialen, terwijl nieuwe creaties worden gemaakt in het naaiatelier. De winkels en ateliers verkopen alledaagse voorwerpen en geschenken die in Wadköping zijn gemaakt.

Via deze link vind je meer informatie over Wadköping. 

Sankt Nicolai Kyrka 

De kerk bevindt zich in het centrum van Örebro stad, op het hoogste punt van de heuvelrug waarop de stad Orebro is gebouwd.

Sankt Nicolai Kyrka 

Örebro slott

Örebro slott heeft heel wat te bieden zoals:

  • Tentoonstellingen van het Örebro läns museum, deze tentoonstellingen wisselen gedurende het jaar. 
  • Lill-Annas Slottscafé, waar je terecht kunt voor een heerlijke kop koffie. 
  • Rondleidingen door het kasteel 
  • Örebro Visitor Centre, hier kun je terecht voor allerlei activiteiten in en om Örebro. 


Meer informatie over Örebro slott, vind je via deze link