Ben je opzoek naar een specifieke provincie, een natuurgebied of plaats in Zweden? Typ het in de zoekbalk en laat jezelf verrassen door de uitkomst. 

Forsakar een bron van inspiratie

Het natuurreservaat Forsakar is met zijn diepe, magische ravijn en de twee hoogste watervallen van Skåne, een grote bron van inspiratie geweest voor sprookjes. Er wordt gezegd dat het, het thuis is van zowel dieren, water- en bosgeesten.

linderödsåsen
linderödsåsen

Forsakar is een natuurreservaat op de oostelijke helling van Linderödsåsen. De natuur laat men hier zijn gang gaan; omgevallen bomen en dode bomen zijn daarom een ​​kenmerkend onderdeel van de omgeving. Het ravijn werd gevormd tijdens de ijstijd en is ongeveer 40 meter diep.

Ravijn
Ravijn

De veel voorkomende waterbronnen zorgen voor een vochtige omgeving die veel planten en dieren ten goede komt.

Vanaf de parkeerplaats start er een gemarkeerd pad, van ongeveer 1,7 kilometer, langs de rand van het ravijn. Op verschillende plaatsen loopt het pad langs gevaarlijke afgronden. Wees daarom voorzichtig.

Onderstaande kaart kun je vinden via deze link: Kaart wandelroute

Kaart van het natuurreservaat
Kaart van het natuurreservaat

Vanwege het risico op vallende bomen en takken, wordt geadviseerd het pad dat naar de bodem van het ravijn loopt niet te gebruiken. Dit pad wordt niet onderhouden. Veel van de bomen in het ravijn zijn aangetast door schimmels en rotting, hierdoor kunnen ze plotseling omvallen of er kunnen taken van af breken.

Forsakarbadet een prachtig openlucht zwembad!

Naast een mooie wandelroute heeft dit gebied nog iets anders te bieden. Forsakarsbadet is een verwarmd openluchtbad van 50 meter op een prachtige locatie naast het reservaat. Naast het 50 meter zwembad is er  een kinderzwembad en een springtoren van 3 meter hoog. Het zwembad is in de zomer geopend.

Forsakarsbadet
Forsakarsbadet

Entreeprijzen:
Kinderen van 0-7 jaar  Gratis
Jeugd 8-17 jaar  20 Kroon.
Volwassene 30 Kroon.
Familie 2 volwassenen + 2 jonge mensen 80 kroon.

Meer informatie over Forsakarsbadet vindt je via de link: Website Forsakarbadet.

Forsakarsbadet
Forsakarsbadet

Mocht je meer wandelinspiratie willen opdoen in dit gebied, klik dan op de volgende link: Wandelroutes Skåne

Ben je op zoek naar een camping, vakantiehuisje of een echt Zweedse stuga? Kijk dan eens op deze pagina: vakantiehuizen en campings in Zweden

Routebeschrijving naar de parkeerplaats van het reservaat en het zwembad.
(de coordinaten van de parkeerplaats zijn: N 55° 49.499′, E 14° 4.622′)