Ben je opzoek naar een specifieke provincie, een natuurgebied of plaats in Zweden? Typ het in de zoekbalk en laat jezelf verrassen door de uitkomst. 

Naturum Vattenriket, het startpunt van mooie wandelroutes

Naturum Vattenriket is het startpunt van een aantal mooie wandelroutes, waaronder de Linnérundan, Näsby fält en de Ekenabben trail. Hieronder beschrijf ik de Linnérundan.

Naturum
Naturum

De Linnérundan is opgedragen aan Carl Linnaeus die ruim 250 jaar geleden de waterrijke gebieden rond Kristianstad bezocht. Tijdens deze wandeling kun je nog steeds delen van het landschap zien, die zijn beschreven door Linnaeus.

De route van 6 kilometer start bij het Naturum Vattenriket in Kristianstad en is blauw gemarkeerd.

Tijdens de wandeling kom je langs het Kanalhuset, dit was voeger de plek waar de inwoners van Kristianstad hun water uit de Helge haalde.
Je komt langs de ruïnes van Lillö Borgruin, hier zie je de resten zijn van een middeleeuws kasteel.
Verderop passeert je een heuvel met de resten van Härlövsborg, in de middeleeuwen was dit een houten bolwerk. Vanaf deze plek heb je een mooi uitzicht over natuurreservaat Isternäset.

Linnérundan
Linnérundan

Bovenstaande kaart kun je vinden via de volgende link: Wandelroute kaart

Via deze link vind je meer informatie over de Linnérundan, Näsby fält en de Ekenabben trail(Engels).

Naturum Vattenriket ligt vlak naast het centrum van Kristianstad in het midden van het natuurgebied van Kristianstad. Hier kun je tentoonstelling bekijken en een rondleiding krijgen. Het centrum van de stad kun je eenvoudig bereiken via een bijzondere houten brug. Een bezoek aan de in 1614 opgerichte stad is zeker de moeite waard.

Naturum
Naturum

Ontdek in Naturum Vattenriket welke dieren er leven in het gebied, kijk naar de vissen in het aquarium, of geniet van het uitzicht vanuit het panoramavenster.

Op de tweede verdieping van het Naturum serveert Café Årum lokaal geproduceerde en biologische gerechten. Er is ook een dakterras met een prachtig uitzicht op de stad, de strandmeren en de rivier.

Via deze link kom je bij de website van Naturum Vattenriket, hier lees je meer over de openingstijden en de tentoonstellingen.

Mocht je meer wandelinspiratie willen opdoen in dit gebied, klik dan op de volgende link: Wandelroutes Skåne

Ben je op zoek naar een camping, vakantiehuisje of een echt Zweedse stuga? Kijk dan eens op deze pagina: vakantiehuizen en campings in Zweden

Routebeschrijving: