Ben je opzoek naar een specifieke provincie, een natuurgebied of plaats in Zweden? Typ het in de zoekbalk en laat jezelf verrassen door de uitkomst. 

Naturum Krononerg

Naturum Kronoberg ligt bij Huseby, in het natuurreservaat Husebymaden.
In het naturum kom je van alles te weten over de natuur, het buitenleven en de cultuurgeschiedenis van Smäland.

De tentoonstelling in het naturum kun je zelf bekijken maar er is ook de mogelijkheid om een rondleiding in het Engels te krijgen. Je komt er onder andere te weten  wat de drie grootste roofdieren in Kronoberg zijn, hoeveel een adelaar weegt en wat een wolf eet? En natuurlijk komt de ontwikkeling van het landschap door de ijstijd aan bod. Er is ook een kinderkamer, waar kinderen kunnen raden welk dier welke sporen heeft achtergelaten.

Naturum
Naturum

Zoals elk ander naturum in Zweden, is ook deze zeker een bezoek waard!
Meer informatie over het naturum Kronoberg vind je op de volgende website: Naturum Kronoberg

Naturum
Naturum

Natuurreservaat Hysbymaden

Natuur reservaat Husbymaden is op een bijzondere manier ontstaan. Het gebied werd in rond 1870 ontwaterd om meer landbouwgrond te creëren. De afvoer van het water was echter slechts een kortetermijnsucces. Het gebied werd verlaten in de jaren 1930.

Geleidelijk aan werd het idee geboren om een ​​natuurgebied te maken van het moerasland. Nu broedt er een verscheidenheid aan vogels in het gebied, zoals de: de wilde eend, de brilduiker, wintertaling, zomertaling, smient, kuifeend, zwaan, grauwe gans, kievit, scholekster, watersnip, tureluur, kleine plevier, meerkoet, waterhoen en de stern.

Er is een parkeerplaats aangelegd in het zuidelijke deel van het reservaat. Hier vind je een picknickplaats, een uitzichtpunt, een informatiecentrum en een uitkijktoren. De uitkijktoren bereik je via een ongemarkeerd pad vanaf de parkeerplaats.

Husebymaden
Husebymaden

Bovenstaande kaart vind je via de volgende link: Kaart reservaat

Mocht je meer wandelinspiratie willen opdoen in Smäland of in het gebied Åsnen, klik dan op een van de volgende links: Wandelroutes Smäland
Wandelroutes Åsnen

Ben je op zoek naar een camping, vakantiehuisje of een echt Zweedse stuga? Kijk dan eens op deze pagina: vakantiehuizen en campings in Zweden

Routebeschrijving: Naturum Kronoberg en Husbymaden

NOVASOL Vakantiehuizen in Zweden