Ben je opzoek naar een specifieke provincie, een natuurgebied of plaats in Zweden? Typ het in de zoekbalk en laat jezelf verrassen door de uitkomst. 

Åsnen een prachtig wandelgebied

In natuurreservaat Åsnen loop je in de schaduw van de groene bladeren van honderden jaren oude beuken. Je steekt bloeiende weiden over en volgt de kustlijn van een meer. Langs meanderende onverharde weg vind je fruitbomen die al generaties lang door lokale boeren worden onderhouden.

Bos
Oude bossen

Dit prachtige natuurgebied laat je diepe bossen, zonnige velden, magische grotten en adembenemende uitzichtpunten zien. Het meer Åsnen heeft een bijzonder waardevolle vogelfauna.

In dit gebied vind je verschillende natuurreservaten, ik noem hieronder:
Agnäs, Hunshult en Bjurkärr. Je zou de natuurgebieden op één dag kunnen bezoeken, omdat ze dicht bij elkaar liggen

Het natuurreservaat Agnäs bevindt zich op een landtong die zich uitstrekt in het meer Åsnen, ten zuidoosten van de brug van Torne, langs het oostelijke deel van het Julöfjordens. Het reservaat bestaat voornamelijk uit loofbossen, water en kleine eilanden in het meer Åsnen.

Agnäs
Agnäs
Åsnen
Åsnen

Hunshult

Het natuurgebied Hunshult is een gebied met loofbossen, uitgestrekte boomgaarden, moerassen, weilanden en meren. Hunshult ligt aan de noordkant van het meer Åsnen en grenst aan het natuurreservaat Bjurkärr.

Kaart van het gebied
Kaart van het gebied

Bjukärr

Bjurkärr is een landtong met oud beukenbos in het meer Åsnen. Het bos is ongeveer 250 jaar oud en heeft een onbedorven, ongerept karakter van een soort dat zeer zeldzaam is in het land. In het bos leven veel ongewone planten en dieren. Bjurkärr staat bekend om zijn grote variatie aan onder andere korstmossen, paddenstoelen en insecten. Bjurkärr is een van de meest bezochte natuurgebieden in dit gebied. Bij de parkeerplaats vind je informatieborden en een picknickplaats. Er zijn twee gemarkeerde wandelpaden in het gebied, waarvan de blauwe route geschikt is voor rolstoel en kinderwagens. Ook is er een picknickplaats met barbecue plek.

Kortom een prachtige omgeving om te wandelen en te genieten van de natuur!

Åsnen
Åsnen

Meer inspiratie opdoen over Smäland en Åsnen?

Mocht je meer wandelinspiratie willen opdoen over Smäland of in het gebied Åsnen, klik dan op een van de volgende links: Wandelroutes Smäland
Wandelroutes Asnen

Ben je op zoek naar een camping, vakantiehuisje of een echt Zweedse stuga? Kijk dan eens op deze pagina: vakantiehuizen en campings in Zweden

Routebeschrijving

Hieronder vind je een routebeschrijving naar het gebied, Hunshult ligt vlak bij  Bokelund. (Zoals je in één van de bovenstaande kaartjes kunt zien.)

NOVASOL Vakantiehuizen in Zweden