Ben je opzoek naar een specifieke provincie, een natuurgebied of plaats in Zweden? Typ het in de zoekbalk en laat jezelf verrassen door de uitkomst. 

De appelboomgaarden van Åsnen

Het zuidelijke deel van Åsnen is van oudsher een gebied waar je veel appelboomgaarden vindt. Tussen 1938 en 1999 werd er daarom jaarlijks in mei een bloesemfestival georganiseerd. Het was één van de grootste evenementen in Zuid-Zweden.

Tegenwoordig is het een gevarieerde en prachtige regio met een mozaïek van boomgaarden in zowel weilanden als velden. Het natuurreservaat Lunnabacken bestaat onder meer uit een weilanden omringd door hellingen met eiken en lelietjes van dalen, evenals een beukenbos op de helling richting Åsnen.

Doordat Lunnabacken 50 meter hoger ligt dan het meer Åsnen heb je er een prachtig uitzicht over het meer en de eilanden. Bij helder weer kun je zelfs zeven kerktorens en de Växjö’s watertoren zien.

Åsnen
Åsnen

Het liefdespad

Het 2,7 km lange natuurpad door het natuurreservaat loopt langs de vele boomgaarden in dit gebied. Het het pad naar het meer werd bekend als het liefdespad. Het leidt naar de kleine camping Kärrasand, die het beste zwem- en zandstrand van Åsnen heeft. Hier kun je genieten van een kopje koffie of een ijsje.

Op het kaartje hieronder vind je de wandelpaden die lopen door het natuurreservaat Lunnabacken. Het kaartje is ook te vinden via de volgende link: Kaartje natuurreservaat

Kaartje natuurgebied
Kaartje natuurgebied

De route loopt afwisselend door beukenbossen, weide en akkerland.

Beukenbos
Beukenbos
Beukenbos
Beukenbos

De Lunnabacken Boerderij is een knooppunt geworden voor bewoners van het gebied, maar ook voor toeristen een leuke plek om te bezoeken.

In de gebouwen van de boerderij zijn objecten uit het dagelijks leven van vroeger te vinden. De huizen stammen uit de 18e eeuw. In de zomer vinden hier een aantal evenementen plaats, zoals concerten, ambachtelijke dagen en zomerfestivals.

Mocht je meer wandelinspiratie willen opdoen in Smäland of in het gebied Åsnen, klik dan op een van de volgende links: Wandelroutes Smäland
Wandelroutes Åsnen

Ben je op zoek naar een camping, vakantiehuisje of een echt Zweedse stuga? Kijk dan eens op deze pagina: vakantiehuizen en campings in Zweden

Routebeschrijving Lunnabacken

NOVASOL Vakantiehuizen in Zweden