Ben je opzoek naar een specifieke provincie, een natuurgebied of plaats in Zweden? Typ het in de zoekbalk en laat jezelf verrassen door de uitkomst. 

Spectaculaire kliffen en valleien

Op de top van de bergkam Söderåsen vind je het heuvelachtige landschap van Nationaal park Klåveröd met zijn spectaculaire kliffen, spleten en valleien, een moeilijk bereikbare grot en een uniek moeras.
Nationaal park Söderåsen ligt op 10 kilometer afstand, en dat maakt dit gebied een ideale wandellocatie.

In dit nationaal park Klåveröd kun je dwalen, wandelen, klimmen of mountainbiken. Er lopen verschillende gemarkeerde wandelpaden, van 1,8 tot 5 kilometer lang door het gebied.
De lange afstand Skåneleden Trail loopt door het park en er is een 5,3 kilometer lang mountainbikeparcours. Er zijn verschillende picknickplaatsen met banken, tafels en plekken om een ​​kampvuur te maken. In de vijver Dammen kun je vissen op bruine en regenboogforellen.

De foto hieronder is gemaakt langs de Snuvestuan route. Deze route is 3,8 km lang en loopt door een heuvelachtig landschap met oude beukenbossen. Je vindt hier een kleine grot en een paar steile kliffen, deze kliffen worden ook wel gebruikt door klimmers.

höjehall klaverod

Onderstaande kaart staat in de folder van het park, via de volgende link kun je deze openen: Kaart nationaal park

In de kaart vind je een overzicht van de verschillende wandelroutes, kampvuur plaatsen, rust en picknickplaatsen, het toeristen informatiepunt, toiletten, tentplaatsen en overnachtingsplekken.

Klåveröd
Klåveröd

Op de aangegeven kampeerplaatsen zijn overnachtingsplekken voor wildkampeerders, met kampvuur plaats en toilet. Hier kun je ook een tentje neerzetten.

Via onderstaande link vind je meer informatie over Nationaal park Klåveröd:
Boekje uit in Skåne (Klåveröd vind je op bladzijde 33)

Mocht je meer wandelinspiratie willen opdoen in Skåne, klik dan op de volgende link: Wandelroutes Skåne

Ben je op zoek naar een camping, vakantiehuisje of een echt Zweedse stuga? Kijk dan eens op deze pagina: vakantiehuizen en campings in Zweden

Routebeschrijving Klåveröd: