Ben je opzoek naar een specifieke provincie, een natuurgebied of plaats in Zweden? Typ het in de zoekbalk en laat jezelf verrassen door de uitkomst. 

Een uitdagende route

De trollekyrkerundan is een van de vele uitgezette wandelroutes in het nationaal park Tiveden.

Duur en intensiteit van de wandeling
Duur en intensiteit van de wandeling. Bron:  Länsstyrelsen i Örebro län

In het plaatje hierboven zie je de duur en de intensiteit van de wandeling, vergis je niet in de tijd dit is een accurate berekening.

De trollekyrkerundan brengt je in het oude bos, de route is met zijn vele hoogteverschillen vrij uitdagend. Maar zeer de moeite waard! Klimmend en dalend loopt de route door het typische kloofvalleleien landschap van Tiveden, langs ruige bergen en vochtige mos gebieden.

De route loopt langs de Lilla Trollkyrkan hier heb je een prachtig uitzicht op het Vättern. Op een heldere dag kun je zelfs Vadstena aan de andere kant van Vättern zien liggen.
De bergen, rotsen en keien in de omgeving tonen duidelijke sporen van de ijstijd. Het bos in Tiveden laat ook sporen van het verleden zien en is gevormd door de vele bosbranden. De branden hebben een gevarieerd milieu gecreëerd met veel verschillen in leeftijd van de bomen.

Brandschade
Brandschade

Mocht je meer willen weten over deze wandeling, dan kun je klikken op de volgende link: folder wandelroute
In deze folder vind je informatie over de wandeling, en een route kaart. Alle wandeling in het park zijn goed aangeven.

Mocht je meer willen weten over het nationaal park Tiveden, dan kun je klikken op deze link: nationaal park Tiveden

Ben je op zoek naar een camping, vakantiehuisje of een echt Zweedse stuga? Kijk dan eens op deze pagina: vakantiehuizen en campings in Zweden

NOVASOL Vakantiehuizen in Zweden