Ben je opzoek naar een specifieke provincie, een natuurgebied of plaats in Zweden? Typ het in de zoekbalk en laat jezelf verrassen door de uitkomst. 

Wandelen langs een prachtig zandstrand

De Tärnekullerundan is een van de vele uitgezette wandelroutes in het nationaal park Tiveden.

Duur en intensiteit van de wandeling
Duur en intensiteit van de wandeling. Bron:  Länsstyrelsen i Örebro län

In het plaatje hierboven zie je de duur en de intensiteit van de wandeling, vergis je niet in de tijd dit is een accurate berekening.

Deze wandelroute gaat en de naam zegt het al over de Tärnekullen.
Direct naar het lange, witte zandstrand (vitsand) en het meer Stora trehöringen bevindt zicht de berg Tärnekullen. Het landschap waar deze route door loopt typeert en karakteriseert het nationaal park Tiveden. Zoals je kunt zien op het plaatje hierboven is dit een wandeling met een flinke klim en afdaling. De klim brengt je bij de top van de Tärnekullen. Hier aangekomen bevindt je, je in een rotsachtig landschap met oude, knoestige dennen en dikke lagen korstmos op de grond. De route loopt later door een gebied met keien en grotten Vitsandsgrottorna. De enorme keien in de Vitsandsgrottorna zijn hier terecht gekomen tijdens de laatste ijstijd, zo’n 10.000 jaar geleden.

In de wat lichtere delen van het bos kom je het diepgroene mostapijt weer tegen. Hier mengen oude en jonge bomen zich samen met dode boomstammen. Een prachtig gebied voor allerlei dieren. Dit gebied in het Vitsand bestaat uit een scherpe kloofvallei, die zich ten noorden van het meer Stora Trehörningen uitstrekt. Het nationaal park wordt door dergelijke scherpe en duidelijke kloofvalleien doorsneden. Waardoor het vrij moeilijk is om door het gebied te reizen en om bossen te kappen. En dankzij deze moeilijkheden kunnen we vandaag de dag genieten van dit prachtige natuurgebied!

Mocht je meer willen weten over deze wandeling, dan kun je klikken op de volgende link: folder wandelroute
In deze folder vind je informatie over de wandeling, en een route kaart. Alle wandeling in het park zijn goed aangeven.

Mocht je meer willen weten over het nationaal park Tiveden, dan kun je klikken op deze link: nationaal park Tiveden

Ben je op zoek naar een camping, vakantiehuisje of een echt Zweedse stuga? Kijk dan eens op deze pagina: vakantiehuizen en campings in Zweden