Ben je opzoek naar een specifieke provincie, een natuurgebied of plaats in Zweden? Typ het in de zoekbalk en laat jezelf verrassen door de uitkomst. 

De stigmansrundan is een van de vele uitgezette wandelroutes in het nationaal park Tiveden.

De prachtige Stigmans pass

Duur en intensiteit van de wandeling
Duur en intensiteit van de wandeling. Bron:  Länsstyrelsen i Örebro län

In het plaatje hierboven zie je de duur en de intensiteit van de wandeling, vergis je niet in de tijd dit is een accurate berekening.

In het nationaal park bevindt zich de Stenkällan, dit is een van de meest bezochte plekken in het park. Via de stigmansrundan kun je de Stenkällan bereiken en tevens loop je door een van de vele echte stukken oud groei bos. Deze oude bossen zijn heel divers, de bomen zijn van alle leeftijden, dode bomen worden niet afgevoerd en dienen als habitat voor allerlei insecten. Hierdoor ontstaan er een prachtige natuurlijk bos, waar plaats is voor allerlei flora en fauna.

Wanneer je deze route loopt zie je hoe het bos verandert van droge gebieden, overdekte rotsachtige stenen, grijze ouden dennen en vochtige boswoud waar de grond bedekt is met een prachtig mostapijt. Een lust voor het oog.

De kloofvalleien werden duizend miljoen jaar geleden gevormd. De Stigmans Pass is een voorbeeld van een dergelijke kloofvallei.

Mocht je meer willen weten over deze wandeling, dan kun je klikken op de volgende link: folder wandelroute
In deze folder vind je informatie over de wandeling, en een route kaart. Alle wandeling in het park zijn goed aangeven.

Mocht je meer willen weten over het nationaal park Tiveden, dan kun je klikken op deze link: nationaal park Tiveden

Ben je op zoek naar een camping, vakantiehuisje of een echt Zweedse stuga? Kijk dan eens op deze pagina: vakantiehuizen en campings in Zweden

NOVASOL Vakantiehuizen in Zweden