Ben je opzoek naar een specifieke provincie, een natuurgebied of plaats in Zweden? Typ het in de zoekbalk en laat jezelf verrassen door de uitkomst. 

De Oxögabergsrundan is een van de vele uitgezette wandelroutes in het nationaal park Tiveden.

Wandel diep in de oude wouden van Tiveden

Intensiteit en duur van de wandeling
Intensiteit en duur van de wandeling. Bron:  Länsstyrelsen i Örebro län

In het plaatje hierboven zie je de duur en de intensiteit van de wandeling, vergis je niet in de tijd dit is een accurate berekening.

De Oxögabergsrundan brengt je diep in de oude groeiwouden van Tiveden. Je loopt door de mossige en natte sparrenbossen en moerasdalen en misschien vang je nog een glimp op van de auerhoen. Deze grootste wilde bultachtige vogel, verkiest de open dennenbossen van Tiveden als zijn woonplaats. Hier hebben ze genoeg bosbessen tot hun beschikking, hun favoriete eten. Ze consumeren de gehele plant, bessen, bladeren en takjes.

Het pad loopt tussen kloofvalleien die duizend miljoen jaar geleden werden gevormd tijdens de continentale drift. De Stigmanspasset is een typische voorbeeld van zo’n kloofvallei.

Wanneer je omhoog kijkt zie je hoe het binnenlandse ijs de heuvels omhoog heeft gedrukt. Het ijs was zo krachtig dat het grote keien brak en mee voerde naar de plaatsen waar je ze nu verspreid in het landschap ziet liggen. Het pad gaat langs meerdere kleine meren. Het water in deze bosmeren is bruin en de hoeveelheid voedingsstoffen is laag.

Mocht je meer willen weten over deze wandeling, dan kun je klikken op de volgende link: folder wandelroute
In deze folder vind je informatie over de wandeling, en een route kaart. Alle wandeling in het park zijn goed aangeven.

Mocht je meer willen weten over het nationaal park Tiveden, dan kun je klikken op deze link: nationaal park Tiveden

Ben je op zoek naar een camping, vakantiehuisje of een echt Zweedse stuga? Kijk dan eens op deze pagina: vakantiehuizen en campings in Zweden

Volgende keer wéér