Ben je opzoek naar een specifieke provincie, een natuurgebied of plaats in Zweden? Typ het in de zoekbalk en laat jezelf verrassen door de uitkomst. 

Nationaal park Tiveden is een prachtig stuk wildernis in Zweden. 

In het park zijn tal van prachtige wandelingen uitgezet. Je kunt je in dit gebied wel meer dan een week vermaken, met prachtige wandelingen! Zeer de moeite waard.

Meer
Meer

Nationaal park Tiveden ligt in het bosgebied Tiveden. Het is in 1983 geopend en bestaat uit 13,5 km2, het park recent uitgebreid. Het gebied behoort tot de gemeenten Laxå en Karlsborg en is gelegen in de provincie Västergotlän.
Nationaal park Tiveden is een van de wildste bossen van Zuid-Zweden.

bewegwijzering
bewegwijzering
bewegwijzering
bewegwijzering


De rotsbodem van Tiveden is van graniet. Toen de aardkorst ergens tussen negen- en veertienhonderd miljoen jaar geleden instortte en de geweldige diepte van het Vätternmeer creërde, creëerde dat ook het gebergte in Tiveden. Er vormde zich een kriskraspatroon, dat nu het hoofdbestanddeel is van het parkterrein. De tussenliggende steile rotsgedeelten zijn bewaard gebleven. In het lager liggende gedeelte van het gebied, tussen de bergoverblijfselen hebben zich meertjes en moerassen gevormd. Voor meer informatie over dit park kun je op deze link klikken: Folder van het nationaal park

Via deze link vind je een kaart van het park: Kaart nationaal park Tiveden

Wandelen over graniet
Wandelen over graniet

Via onderstaande linkjes vind je informatie over routes die je kunt lopen in het park. Bij elke wandeling wordt het aantal kilometers vermeld, en de geschatte tijdsduur van de wandeling.
Meer folders vind je in het park zelf, bij de parkeerplaats is een toeristen informatie punt.
Trail Stigmansrundan
Trail Tärnekullerundan
Trail Trollkyrkerundan
Trail Oxöbergsrundan
Trail Stenkällerundan
Trail Trehörningsrundan[

Pad
Pad

Meer inspiratie opdoen rondom Tiveden? 

Mocht je nog meer wandelinspiratie willen opdoen in dit gebied klik dan ook even op deze link: Fagertärn natuurreservaat

Ben je nog op zoek zijn naar een verblijfplaats, in natuurgebied Tiveden, dan is Tivedstorp een aanrader. Tivedstorp is een oud dorp midden in het bos, omringd door de prachtige en mysterieuze natuur van Tiveden. Tivedstorp heeft een hostel, café en restaurant ook is er een kleine kampeerplaats voor tenten. Een perfecte plek voor ontspanning en recreatie, en met het Nationaal Park van Tiveden vlak om de hoek heb je eindeloze mogelijkheden voor buitenactiviteiten. Via deze link kom je op de website: Tivedstorp

Ben je op zoek naar een vakantiehuisje of een echt Zweedse stuga in een ander gebied? Kijk dan eens op de volgende website: Vakantiehuisjes in Zweden

Routebeschrijving Tiveden

De informatieborden aan de rijksweg E20 en weg 49 wijzen de weg naar het nationaal park Tiveden. Borden met het ‘vier lussen symbool’ geven de weg aan vanaf weg 49 Karlsborg- Askersund, alsmede via Undenäs-Askersund en Tiveden- Granvik. Met het openbaar vervoer kan men Tiveden Niet bereiken.